Správné umístění sedací soupravy má vliv na vaši psychiku

Ač se to nemusí na první pohled zdát, při umisťování sedací soupravy není nejdůležitější, abyste z ní viděli na televizi. Vůbec ne. Měli byste z ní mít dokonalý rozhled po celé místnosti, cítit se bezpečně a příjemně. Neplatí to pouze o sedacích soupravách v obývacím pokoji, ale i v kanceláři, pokoji pro hosty nebo pokoji dětském. Vhodné umístění má totiž vliv na vaši psychiku a duševní pohodu.

Žlutá pohovka v interiéru

V OKAY můžete volit ze široké nabídky sedacích souprav i různých barevných provedení.

OKAY Tip: Už jste si prohlédli největší trendy ve světě sedaček pro tento rok?

Jak tedy správně umístit sedací soupravu?

Nejdříve si zkuste vytvořit rovnováhu v místnosti. Vybavte si rovnoměrně celý pokoj předměty, aby nikde nic nepřevažovalo a sedací souprava bude už jen majestátní třešnička na dortu. Myslete také na to, zda si pořizujete pouze jeden díl nebo celou sedací soupravu. Nevyváženě by rovněž mohlo působit jedno nebo dvě křesla k subtilnější sedačce, naopak k objemnější se nebojte dát do protiváhy dvě křesla.

 

Rohová sedačka rozkládací Saint Louis

Nebojte se v interiéru experimentovat s barvami a volte i odvážnější odstíny sedacích souprav.

Nezakopávat, nenarážet, nevyhýbat se. Sedací souprava by zkrátka měla být umístěna tak, abyste se mohli pohybovat svobodně a bez problémů. Dostatečný prostor, který se udává, je 80 cm, ten by měl být mezi pohovkou a stěnou nebo mezi pohovkou a jiným kusem nábytku.

Ne zády ke dveřím!

Nedávejte sedačku zády ke dveřím. Naopak by měla být vždy orientovaná tak, abyste pohodlně viděli, kdo do místnosti vchází. V opačném případě se nebudete cítit klidně. A večer při koukání na kriminálku nebo horor už vůbec ne. Dokonce ani umístění sedačky v blízkosti dveří nemusí dopadnout dobře. V menší místnosti si touto polohou totiž můžete zkomplikovat vstup a pohyb.

Pracujte s interiérem!

V obývacím pokoji se nachází řada specifikací, se kterými se dá krásně pracovat a využít je pro váš prostor. Máte v místnosti okno? Krb? Nebo je propojená s kuchyní? Všechny tyto skutečnosti můžete snadno a stylově zakomponovat, abyste se cítili v obýváku pohodlně.

 

Rohová sedačka Felipe

Trendy a nadčasové zůstávají rozkládací sedací soupravy v neutrální barvě.

V případě okna se snažte sedačku situovat pod něj. Nejen že to bude vypadat působivě, ale ve většině případů se nachází naproti dveřím, takže hravě splníte zásadní pravidlo, vidět na každého ihned při vstupu do místnosti. V případě další výrazné dominanty místnosti, krbu, bude skloubení se sedačkou o chlup náročnější. Konečná poloha bude záviset na tom, zda chcete mít lepší výhled na televizi nebo plápolající oheň. Můžete vytvořit trojúhelník a pozornost dělit rovnoměrně.


Prohlédněte si další nabídku nábytku

Matrace


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.