Proč pan Aleš pořídil tři matrace Artemis?

S laskavým panem Alešem jsme se setkali v přírodopisném kabinetu jednoho pražského gymnázia, kde vyučuje už více než 30 let. Mezi vycpanými či v lihu naloženými zvířaty jsme si povídali především o jeho zkušenostech s nákupem matrace Artemis, kterou před časem pořídil na e-shopu okay.cz. Vlastně je koupil hned tři.

Děkujeme, pane profesore, že jste souhlasil s krátkým rozhovorem. Přejdeme rovnou k věci: proč jste se rozhodl právě pro matraci Artemis z naší nabídky?

Já jsem zvyklý v OKAY čas od času pořídit nějaký elektrospotřebič, baterie a tak podobně. Prodejnu mám dvě zastávky tramvají od domu a proto mi neuniklo, že se rozšířila i o sortiment nábytku. A když jsme se synem mluvili o jednoznačném přínosu kvalitních matrací pro lidský spánek, rozhodl jsem se prodejnu navštívit a provést alespoň letmý monitoring trhu.

Takže vás k nákupu přiměl váš syn?

Dá se říct, že byl tím hybatelem, ovšem rozhodnutí jsem učinil sám. A pravdou je, že ve mne dozrávalo dlouho. Jsem téměř tři roky vdovec a rozhodl jsem se, že vyměním naši starou manželskou postel za jednolůžko. Syn mi poskytl kvalitní rám postele z masivního dřeva včetně příslušného roštu, pro který neměl využití a zbývalo tedy jen vybrat vhodnou matraci.

Podle jakých kritérií jste ji vybíral?

Půdorysné rozměry byly dány – potřeboval jsem 200 × 90 cm. Výšku matrace jsem otestoval u syna a seznal, že mi vzhledem k poloze roštu nejlépe vyhovuje 20cm matrace. Pokud se týká konstrukce, dal jsem na kolegu, který u nás vyučuje fyziku a doporučil mi tak zvané taštičkové pružiny typu bonell. Ty poskytují tělu velmi dobrou oporu a přispívají ke zdravému spánku.

A potvrdila se teorie v praxi?

S potěšením musím konstatovat, že ano. Hned první noc na mne měla doslova blahodárné účinky, probudil jsem se odpočatý. Svůj vliv na tuto skutečnost jistě mělo i to, že jsem do té doby spal na nevyhovující matraci. Přínos pružinové konstrukce a tak zvané paměťové pěny je ovšem dle mé zkušenosti značný.

Zmínil jste, že jste matraci nakoupil v e-shopu.

To až ty další. Krátce poté, co jsem na vlastní kůži vyzkoušel novou matraci, rozhodl jsem se pořídit ji také synovi a jeho rodině. Jednu pro manželskou postel o rozměrech 200 × 160 cm a jednu pro vnuka – ta měla rozměry 200 × 80 cm. Nechali jsme si je zdarma dopravit na prodejnu a potom synovým rodinným vozem přímo do jeho bytu. Obě matrace byly komprimovány do formátu válcové role, takže se do auta dobře vešly.

A jak je váš syn s novou matrací spokojen?

On a snacha velmi. Neměli sice tak starou matraci jako já, ale zejména snacha mluvila o tom, že se cítí mnohem více odpočatá. Vnuk se prý nechal slyšet v tom smyslu, že mu na tom nezáleží. Ale já mám radost, že díky dědovi může i on spát kvalitně. Ostatně kolega dějepisář mi prozradil, že Artemis je jméno řeckého boha spánku a tak předpokládám, že i to se příznivě obrazí.

Další naše povídání přerušil školní zvonek. Přestože škola byla dle nařízení vlády téměř prázdná, musel se pan Aleš věnovat svým studentům prostřednictvím webkamery.

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.