Nezbytná elektronika pro moderního cestovatele

Elektronické vychytávky jsou nedílnou součástí našich životů. Běžný den ať už doma nebo na dovolené si jen horko těžko dovedeme představit bez nějakého chytrého zařízení.

V tomto článku se podíváme na nezbytnou elektroniku pro moderního cestovatele a dáme vám tipy na konkrétní kousky, které si s sebou na dovolenou přibalit.

Vybrat z nabídky Elektra
cestovatel
smartphone

1. Chytrý telefon

Chytrý telefon je základní výbava každého moderního cestovatele. V současnosti už je to neodmyslitelná součást našeho běžného života. A zrovna při cestování je mobilní telefon nezbytný především. Už třeba proto, že ve chvíli, kdy se nedej bože něco stane, si díky němu můžeme přivolat pomoc.

S chytrým telefonem můžeme být na svých cestách stále online, komunikovat s blízkými a také pořizovat fotografie a videa. Navíc můžeme smartphone před cestou vybavit různými užitečnými aplikacemi, které nám dokážou cestování výrazně usnadnit.

Mobil v letadle

Před cestováním letadlem je důležité zkontrolovat pravidla své letecké společnosti ohledně používání mobilních telefonů.

Zpravidla byste během letu měli mít mobilní telefon vypnutý nebo nastavený na letecký režim.

Co je to letecký režim?

Místo toho, abyste svůj telefon kompletně vypnuli, můžete na palubě letadla využít letecký režim.

Přepnutím do leteckého režimu deaktivujete všechny funkce bezdrátového přenosu, které by mohli narušovat let. Stále se ale můžete připojit k wi-fi nebo spárovat smartphone s bezdrátovými sluchátky.

Chci chytrý telefon

2. Powerbanka

Powerbanka slouží jako přenosný zdroj energie pro dobíjení smartphonu, tabletu, bluetooth sluchátek a dalších.

Power banky můžu dobíjet až tři zařízení současně pomocí 1x USB-C portu a 2x USB-A portů a jsou vybaveny vícenásobnou ochranou pro maximální bezpečnost, jako je ochrana proti přebití, vysoké teplotě a zkratu.

Powerbanka do letadla

Důležité je také to, aby vaše powerbanka splňovala mezinárodní letecké normy, což znamená, že ji můžete bezpečně přepravovat v letadle.

Chci powerbanku
powerbanka
tablet

3. Tablet

Tablet je ideální pro brouzdání na internetu, čtení časopisů, webových článků či prohlížení map a turistických průvodců. A pokud do něj nezapomenete nahrát oblíbené pohádky svých ratolestí, stává se skvělým společníkem na zabavení dětí během dlouhých letů.

Tablet Samsung Galaxy Tab S8 je ideální společník pro cestování. Je lehký a kompaktní. Má rozšířenou ochranu s rámečkem Armor Aluminium, která zajišťuje odolnost proti pádům, nárazům, oděrkám a škrábancům. Díky tomu si můžete být jisti, že se během dlouhých cest nerozbije.

Chci tablet

4. Čtečka knih

Pro milovníky čtení je nepostradatelnou volbou na cesty elektronická čtečka knih. Do jediného zařízení si s sebou sbalíte celou knihovnu a své oblíbené knihy z ní můžete číst kdykoli a kdekoliv.

Amazon Kindle Paperwhite 5 je mezi cestovateli nejoblíbenější čtečka knih. Je tenká, lehká a ideální pro čtení v dopravních prostředcích, na dovolené v horách, u moře nebo v parku. Amazon Kindle Paperwhite 5 má o 20 % rychlejší otáčení stránek než předchozí modely a výdrž baterie dosahuje až 10 týdnů.

Velký 6,8" displej s tenkými rámečky vás při čtení pohltí a díky nastavitelnému teplému světlu vás z něj nebudou bolet oči. Displej bez odlesků a zapuštěná přední strana zajišťují příjemné čtení i na přímém slunci. Díky vodotěsnému krytí IPX8 můžete Amazon Kindle Paperwhite 5 používat i za deště nebo v bazénu. A pokud vám vypadne z ruky, vydrží ponoření do hloubky 2 metrů.

Chci čtečku knih
ctecka knih
nintendo switch

5. Nintendo Switch

Pokud před čtením upřednostňujete hraní her, můžete si s sebou zabalit přenosnou konzoli.

Nintendo Switch Lite je perfektní společník na cesty. Je lehký, kompaktní a snadno se vejde do batohu. Hrajte své oblíbené hry kdekoliv, třeba během dlouhých letů nebo při čekání na letištích.

Chci Nintendo Switch
bluetooth sluchátka

6. Bluetooth sluchátka s aktivním potlačením hluku

Bluetooth sluchátka s aktivním potlačením hluku redukují nežádoucí ruchy okolního prostředí.

Sluchátka Samsung Galaxy Buds 2
Pro jsou díky svému aktivnímu potlačení hluku, pohodlnému nošení a dlouhé výdrži baterie oblíbeným doplňkem všech moderních cestovatelů. Jsou lehká a mají tři velikosti špuntů, takže se přizpůsobí každému uživateli.

Dokážou potlačit až 98 % zvuků z okolí, což vám garantuje nerušený poslech. Baterie jim vydrží až 5 hodin nepřetržitého přehrávání a jakmile se vám vybije, jednoduše je dobijete z dobíjecího pouzdra, kde získáte až 18 hodin poslouchání navíc.

Chci bluetooth sluchátka

Co nesmí do letadla

Existuje několik předmětů, které si do příručního zavazadla brát nesmíte. Standardně mezi ně patří zbraně, výbušniny, nebezpečné chemikálie a ostré předměty.

Před cestou si pečlivě zkontrolujte seznam zakázaných předmětů letecké společnosti, se kterou cestujete a ujistěte se, že je vaše příruční zavazadlo s jejich pravidly v souladu.

Bezpečnostní předpisy pro elektroniku v letadle

Zvláštní letecké předpisy platí pro veškerá zařízení, která v sobě ukrývají Li-ion (lithium-iontovou) baterii. Mohou se však lišit v závislosti na letecké společnosti a destinaci. Je proto důležité poslouchat pokyny posádky a dodržovat předpisy.

Na palubě je obvykle povoleno používat mobilní telefony, tablety a notebooky v leteckém režimu.

Co dál nebrat do letadla

Kromě některé elektroniky, zbraním a výbušným látkám existuje i další seznam věcí, které byste v letadle neměli v žádném případě převážet. Patří tam například kapaliny přesahující určitý objem, drogy, různé nelegální předměty atd.

cestovatelka

Největší výběr elektra v OKAY!

Pro největší výběr kvalitního elektra navštivte náš e-shop. Vyberte si z našich modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříte!

Pokud se rozhodnete pro nákup nového elektra a nábytku v OKAY, můžeme vám zaručit 100% garanci spokojenosti. Pokud nebudete spokojeni, můžete produkt vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyně

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Vojtěch Pospíšil

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.