Jak zhubnout?

Jak efektivně a zdravě zhubnout?

Téma, které je snad nejčastějším předsevzetím nového roku, největší nadějí v lednu a nakonec asi nejotravnější aktivita trvající s velkým nasazením do února. Těm šťastnějším do léta. Záležitost, která vyžaduje nejen odhodlání, ale i disciplínu, pevnou vůli a cílevědomost.  Proč si to tedy neudělat lehčí a příjemnější? Přece jen s drobnými radostmi a po malých krůčcích se dá dosáhnout kýženého úspěchu snadněji. 

Motivovaní lidé

Spěchej pomalu!

Můžeme začít těmi „malými krůčky“. Základem všeho je vědět, kam směřujeme a jaký máme cíl. Ten může být troufalý, ale realizovatelný. Nedávejme si cíl zhubnout za půl roku 30 kg, což s největší pravděpodobností možné je, ale kolik úsilí, vyčerpání a trápení by nám to přineslo, radši nemluvit. Co takhle zvolit méně, ale o to více se radovat z výsledku a cítit se motivovaný do další práce? Pak už to půjde samo!

Jídlo je základ

Snažte se jíst střídmě, zdravě a pokud možno pravidelně. Jídlo je snad největší část úspěchu. Pokud vás spíš než peníze tlačí čas, co třeba krabičková dieta nebo výživový poradce? Pokud si to chcete zkusit sami, nebojte se aktivně vyhledávat dostupné zdroje na internetu, kde jistě najdete i množství receptů, jak si připravit vyváženou a chutnou stravu. Video recepty najdete nejen na YouTube, ale i na platformách Instagram či TikTok. Na Facebooku se přidejte do skupin lidí, kteří třeba řeší podobnou výzvu a inspirujte se navzájem.

Vyvážená zdravá strava

Běžný pohyb spaluje také

Zařaďte do svého denního pohybu i delší procházky. Nechte auto doma a projděte se pěšky. To stejné můžete udělat i s městskou dopravou, vystupte dřív a zbytek cesty se projděte. Ti zvlášť zapálení mohou odjet na druhou stranu a vrátit se zpátky. To budou kroky jen naskakovat. Mimochodem doporučená denní vzdálenost, kterou by člověk měl ujít, je zhruba 10 000 kroků.Mezi aktivity, kde můžete ‚‚krokovat" patří i delší procházka se psem, procházení se po firmě, výměna jízdy výtahem za chůzi po schodech či nakupování. Tady se člověk přece jen naběhá. Úprk za zlevněnou bundou nebo nejnovějším mobilem, co prostě musíme mít, je pak nekompromisní!

Úprk manželů za slevou

Pořiďte si pomocníky

Abyste se nemuseli starat a složitě si přepočítávat aktivitu, můžete si pořídit chytrý fitness náramek. Ten už dnes seženete za velmi příznivé ceny v řádech pár stokorun. Krásně budete mít denní počet kroků při sobě a žádný krůček nepřijde nazmar. Chytrý fitness náramek

Chytrý fitness náramek Canyon smart Band

Pokud vás to hodně chytne, pořiďte si „vymazlenější“ chytré sportovní hodinky, které vám budou sledovat i správný tep či analyzovat spánek. Navíc mají množství sportovních programů, které ještě přesněji vyhodnotí konkrétní aktivity.

Chytré hodinky Amazfit GTS

Chytré hodinky Amazfit GTS růžové

Posilujte nejen tělo – s hudbou zasáhnete i mysl

Není žádnou novinkou, že hudba má blahodárné účinky a kromě zlepšení nálady, dokáže i zahnat úzkost, ulevit od bolesti, podpoří aktivitu svalů a prospěšná je i při depresích. Tak si sežeňte parádní sluchátkas pořádným ozvučením, zesilte to na plné pecky a hned se vám veškerá aktivita bude dělat radostněji.

Sluchátka True wireless Pioneer


Překonejte lenost

Pokud tohle dokážete dodržovat, v kombinaci s jídlem, najděte si alespoň na 3x týdně nějakou sportovní aktivitu. Cokoliv co vás napadne a bude vám přinášet radost. Běh, plavání, kolo, aerobic nebo bojové sporty.

 

Běžící muž

Pokud jste malinko lenoch, není nic lepšího, než si najít někoho jako „sparing partner“, se kterým se budete navzájem podporovat a snáze se překoná klasické nechtění. Pokud si neladíte s časem s nikým v okolí, seberte odvahu, přidejte se do nějaké internetové skupiny. Po covidu je plno nadšenců, kteří se schází v takových skupinách, chodí společně běhat, procházet se nebo cvičit na workoutová hřiště.

Běžící ženy

Důležitý aspekt, který nesmíme opomenout je i dostatek spánku. Když nebudete dost odpočatí, vše najednou půjde hůře. Spěte alespoň 6  - 8 hodin denně.

 

Spící muž
Ať už si vyberete jakoukoliv kombinaci, přejeme pevnou vůli a trvalé odhodlání. 

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.