OKAY inspirace: Jak zastřihnout vousy?

Délka vousů a tvar jejich zastřižení má velký význam pro tvůj celkový image. Pravidelné udržování vousů je klíčové pro tvou mladistvou, přátelskou i elegantní vizáž.

Poradíme ti, jak zastřihnout vousy efektivně, jaký jejich střih se hodí k tvému obličeji a celkově jak pečovat o vousy.

Vybrat zastřihovač vousů
jak zastřihnout vousy
hp_1600x400_kopie_42404fc7-2f59-403a-a8eb-99a304a677b7_1400x.jpg__PID:15839639-c1e7-4dcd-8e50-71623d0bd6fc
jak zastřihnout vousy

Jak upravit vousy

Různá délka i tvar zastřižení vousů tě dokáže proměnit k nepoznání. Při volbě nového způsobu úpravy vousů bys měl brát v potaz:

  • jakou rychlostí ti vousy rostou,
  • jak husté vousy ti rostou,
  • jak ti bude komfortně v tvém běžném pracovním i osobním životě,
  • a v neposlední řadě, jak se budeš cítit nejvíc sám sebou.

Věděl jsi, jak rychle rostou vousy? Chceš-li si je nechat narůst delší, budeš si muset počkat asi 4–6 týdnů. Naopak chceš-li mít tvář oholenou do hladka, rychlost růstu vousů hraje v tvůj neprospěch. V takovém případě budeš mít strniště hned v příštích dnech, někdo dokonce do pár hodin. Pokud preferuješ jejich konkrétní délku, pak je vhodné pravidelně je zastřihovat. Při pravidelném udržování dosáhneš těch nejlepších výsledků.

OKAY Tip: Nejlepší holící strojek na vousy? Poradíme ti s výběrem takového zastřihovače, který obsáhne všechny tvé potřeby!

Jak oholit vousy

Získat počáteční praxi zastřihávání vysněné brady může chvíli trvat a bude to vyžadovat tvou pečlivost. Až postupně získáš sebedůvěru, budou pro tebe jednotlivé úkony jednodušší. Když budeš navíc vousy zastřihávat pravidelně, bude od tebe každé zarovnání vyžadovat mnohem menší časovou investici.

1. Vyber si vhodný nástavec

Jak oholit vousy? Pokud si nejsi jistý, jakou délku vousů chceš, začni s delším nástavcem a postupně přecházej na kratší, abys předešel příliš krátkému střihu. Každý muž má jinou strukturu vousů a hustotu jejich růstu, takže je dobré experimentovat s různými délkami, dokud nenajdeš tu správnou.

2. Stříhej po směru růstu

Holení po směru růstu vousů zajišťuje přirozený a hladký vzhled. Předejdeš tak i podráždění pokožky a nerovnoměrnému střihu. Toto pravidlo můžeš obejít! Podívej se na naši nabídku OneBlade zastřihovačů vousů. Jejich jemná technologie chrání nejen citlivou pokožku, ale díky oboustranným břitům máš možnost holit se i opačným směrem.

jak zastřihnout vousy

3. Linie krku by měla být přirozená a čistá

Jak zastřihnout vousy na krku? Začni u ohryzku uprostřed krku. Urči si linii, kam až mají vousy zasahovat, a to nejlépe do tvaru U či V. Pomoci si můžeš přiloženým prstem právě nad ohryzek a vyznačením místa nad ním cca 1–2 cm, které je univerzálním bodem, kam mohou vousy dosahovat. Konečná délka linie je však na tvém vkusu. Vyhol všechny vousy, které tuto linii porušují. V tomto kroku je dobré holit z vnější strany linie a postupně se propracovávat do požadovaného místa. Poté zbývající vousy zahol strojkem na požadovanou délku. Je dobré holit vždy od středu směrem k uchu.

4. Podtrhni linii tváře

Vyvaruj se příliš strmých nebo příliš nízkých linií. Tvaruj ji podle přirozeného růstu vousů. Obecně ale platí, že nižší linie lící opticky prodlužuje obličej.

5. Knír je také důležitý

Je jen na tobě, jestli knír délkou zvýrazníš, nebo jej upravíš do jednotné délky jako zbytek vousů. Vhodné je vytvořit nad rty milimetrovou čistou linii pro větší upravenost.

6. Na detaily použij nůžky

Pomocí nůžek uprav detaily kolem rtů, čelisti a krku. Ujisti se, že vousy jsou rovnoměrně zastřižené a nevidíš žádné přečnívající chloupky. Buď pečlivý. Znatelný kontrast mezi oholenou a neoholenou pokožkou je tím, co podtrhne tvé rysy.

jak zastřihnout vousy

7. Výsledek pečlivě zkontroluj

V zrcadle zkontroluj, zda jsou obě strany obličeje symetrické a vousy rovnoměrně zastřižené. Po stříhání nanes olej nebo balzám na vousy, aby byly hydratované a vypadaly zdravě. Pokud máš vousy delší, rozčeš je kartáčem, aby se balzám rozprostřel.

Styl vousů pasující ke tvaru obličeje
Hranatý obličej:kotlety, bradka, knír
Trojúhelníkový obličej:krátký plnovous
Podlouhlý obličej:sestřih, který nepřidává délku
Kulatý obličej:třídenní strniště, bradka, plnovous (prodlouží tvář)
Oválný obličej:vhodný pro všechny varianty vousů

Pokud bys sám nevěděl, jaký styl ti bude slušet, můžeš se poradit v některém barber shopu. Když ti bradu napoprvé vytvaruje odborník, můžeš už pak vousy jen zastřihávat po jeho vzoru.

Jak narovnat vousy

Pokud máš vousy kudrnaté, bude to vidět obzvlášť ve chvíli, kdy by sis je rád nechal dorůst do větší délky. Chceš, aby tvé vousy byly rovné?

jak zastřihnout vousy

1. Použij balzám

Vyzkoušej kosmetiku, která ti bude nejvíce vyhovovat, ale s kvalitním balzámem by narovnání vousů neměl být problém. Dodáš jim s ním navíc i extra péči.

2. Vyzkoušej olej

Také olej ti může pomoci vousy narovnat, a navíc je zjemní a dodá jim na zdravém vzhledu.

3. Vyžehli je

Jak na husté vousy? Jsou-li dostatečně dlouhé, pořiď si speciální žehličku na vousy a narovnej je s ní. Jak tvarovat vousy? Díky přesným tahům žehličkou vhodným směrem můžeš dosáhnout ještě dokonalejšího a upravenějšího vzhledu.

OKAY Tip:  Také vlasy doplňují tvou celkovou vizáž a měly by korespondovat se stylem vousů. V naší nabídce si můžeš vybrat zastřihovač na vlasy pro vytvoření dokonalého vzhledu.

Jak pečovat o vousy

Vzhled je důležitý, ale není to všechno. Důležitá je také samotná péče o vousy. Pokud jim budeš věnovat pravidelnou pozornost, podpoříš jejich růst i atraktivní vzhled. Pokud tedy přemýšlíš, jak si nechat narůst vousy, máme pro tebe pár kroků, čím tento proces podpořit. Nezapomínej ale, že velký vliv mají také tvé vrozené předpoklady pro růst vousů.

1. Vousy je vhodné mýt

Vousy myj pravidelně, a to šamponem určeným speciálně pro vousy. Klasický šampon na vlasy může vousy vysušit.

2. Olej je dobrý k hydrataci

Po umytí nanes pár kapek oleje na vousy, aby zůstaly hydratované a měkké. Olej také pomáhá zklidnit pokožku pod vousy a předchází svědění. Pokud máš delší vousy, můžeš používat i balzám na vousy, který hydratuje ještě více, a navíc vousy lehce tvaruje.

3. Kartáč udrží delší vousy upravené

Kartáč navíc pomáhá rozdělit olej nebo balzám rovnoměrně po vousech a odstraňuje odumřelé kožní buňky.

jak zastřihnout vousy

4. Zdravý životní styl má vliv na růst vousů

Důležité jsou především vitamíny A, B, C, D, E a minerály jako zinek a železo. Prospěšné jsou také dostatečný spánek a pitný režim.

Vyber si u nás zastřihovač na vousy i zastřihovač na celé tělo!

Garance 100% spokojenosti
ti zaručí, že v případě nespokojenosti můžeš zboží do 30 dnů zdarma vrátit. Nakupuj s OKAY bez rizika!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyně

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Kateřina Musilová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.