Jak vybrat powerbanku?

Powerbanky jsou skvělým doplňkem pro každého, kdo potřebuje spolehlivý zdroj energie na cestách nebo v případě nedostatku elektřiny. Pokud hledáte nejlepší powerbanku pro své potřeby, je důležité vzít v úvahu několik faktorů.

V tomto článku si představíme klíčové aspekty, které vám pomohou vybrat kvalitní powerbanku.

Vybrat z nabídky powerbank
powerbanka
powerbanka

Co je powerbanka?

Powerbanka je přenosné zařízení, které slouží k nabíjení elektronických zařízení jako jsou mobilní telefony, tablety, notebooky, přenosné reproduktory a další. Jedná se o kompaktní baterii s vestavěným nabíjecím obvodem, která vám umožní dobít vaše zařízení na cestách, kdykoliv a kdekoli.

Jakou kapacitu powerbanky vybrat?

Při výběru powerbanky je důležité zvážit její kapacitu, která udává množství energie, které powerbanka může poskytnout. Základní kapacita se obvykle udává v miliampérhodinách (mAh). Vyšší kapacita znamená, že powerbanka dokáže nabít vaše zařízení vícekrát než ta s nižší kapacitou.

Výběr kapacity podle zařízení

Při výběru powerbanky je také důležité zohlednit kapacitu vašeho konkrétního zařízení. Například mobilní telefon s menší baterií nebude vyžadovat tak vysokou kapacitu powerbanky jako tablet s větší baterií. Je vhodné vybrat takovou kapacitu, která vám umožní nabít vaše zařízení alespoň dvakrát.

Typy nabíjení powerbanky

Jak nabít powerbanku? Mnoho moderních zařízení využívá konektor USB-C pro nabíjení. Pokud plánujete používat powerbanku s takovými zařízeními, je vhodné vybrat model s podporou nabíjení přes USB-C. To vám umožní jednoduché a rychlé nabíjení vašich zařízení.

powerbanka

Nabíjení přes USB-C

Některé moderní powerbanky jsou vybaveny konektorem USB-C pro nabíjení. Tento typ nabíjení je stále více rozšířený u novějších zařízení, jako jsou chytré telefony, tablety a notebooky. USB-C nabíjení je rychlé a efektivní, umožňuje přenos dat a je také univerzální, což znamená, že můžete použít stejný kabel pro nabíjení powerbanky i vašich zařízení.

powerbanka

Nabíjení přes Micro USB

Micro USB je starší typ konektoru, který se často používá u starších zařízení, jako jsou starší modely mobilních telefonů, MP3 přehrávače nebo fotoaparáty. Pokud máte zařízení s konektorem Micro USB, je důležité vybrat powerbanku, která podporuje tento typ nabíjení. Mějte na paměti, že nabíjení přes Micro USB může být pomalejší ve srovnání s nabíjením přes USB-C.

powerbanka

Bezdrátové nabíjení

Některé moderní powerbanky nabízejí také možnost bezdrátového nabíjení. To znamená, že můžete powerbanku nabíjet pouhým položením na bezdrátovou nabíječku, aniž byste potřebovali kabel. Bezdrátové nabíjení je pohodlné a usnadňuje nabíjení vašich zařízení. Všimněte si však, že rychlost nabíjení bezdrátovou cestou může být nižší než u kabelového nabíjení.

OKAY Tip: Chcete vědět více o jednotlivých USB konektorech? Přečtěte si náš článek OKAY rádce: přehled typů USB konektorů.

Rychlost nabíjení

Rychlost nabíjení powerbanky je také důležitým faktorem. Vyšší rychlost nabíjení znamená, že vaše zařízení bude rychleji nabito. Je dobré se podívat na hodnotu nabíjecího proudu powerbanky, která je udávána v ampérech (A). Vyšší hodnota nabíjecího proudu znamená rychlejší nabíjení.

Počet výstupů powerbanky

Dalším faktorem je počet výstupů powerbanky. Pokud máte více zařízení, která potřebujete nabíjet současně, je výhodné vybrat powerbanku s více výstupy. To vám umožní nabíjet více zařízení najednou, což je zvláště užitečné, když jste s více lidmi nebo pokud potřebujete nabíjet zařízení a zároveň používat.

powerbanka

Velikost a hmotnost powerbanky

Přenosnost je dalším důležitým faktorem. Powerbanka by měla být kompaktní a lehká, aby byla snadno přenosná. Existují různé velikosti a hmotnosti powerbank, takže si můžete vybrat takovou, která vyhovuje vašim potřebám. Pokud hodně cestujete nebo při outdoorových aktivitách potřebujete dobíjet mobil, je vhodné zvolit menší a lehčí model.

Při výběru powerbanky je důležité zvážit několik faktorů, jako je kapacita, typ nabíjení, rychlost nabíjení, velikost a hmotnost a cena. Pečlivě si vyberte powerbanku, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám a přináší spolehlivý zdroj energie pro vaše elektronická zařízení.

Největší výběr elektra v OKAY!

Pro největší výběr kvalitních powerbank navštivte náš e-shop. Vyberte si z našich modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříte!

Pokud se rozhodnete pro nákup nového elektra a nábytku v OKAY, můžeme vám zaručit 100% garanci spokojenosti. Jestli nebudete spokojeni, můžete produkt vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyně

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Martin Ondrejka

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.