Jak vybrat nejlepší kulmu na vlasy? 

Máš doma SodaStream a potřebuješ vyměnit bombičku? Výměna bombičky u Sodastreamu je rychlá a snadná a zvládne to každý nešika.

V tomto návodu najdeš kompletní informace o výměně bombičky SodaStream a o všem, co s tím souvisí.

Prozkoumat nabídku kulem
kulma na vlasy
kulma na vlasy

Jaké jsou typy kulem na vlasy?

Kulmy na vlasy se dají rozdělit podle tvaru hlavice do čtyř základních skupin. Každý z těchto tvarů má své výhody a nevýhody a vytváří jiný druh vln nebo loken. Podívejme se na ně podrobněji.

  • Kulatá kulma na vlasyje nejzákladnější a nejrozšířenější typ kulmy. Má válcovitou hlavici se stejným průměrem po celé délce. S kulatou kulmou vytvoříš klasické lokny a vlny podle závislosti na délce hlavice. Díky kleštím, kterým uchytíš vlasy na hlavici, se jí říká také klešťová kulma.
  • Kónická kulma na vlasy má kuželovitou hlavici, která se od základny k špičce zužuje. Díky tomu můžeš vytvářet různě velké vlny podle toho, kam na hlavici vlasy namotáš.
  • Spirálovitá kulma na vlasy má spirálovitý tvar, který vytváří unikátní spirálovité kudrlinky.
  • Válcovitá kulma na vlasy je podobná kulaté kulmě, ale má místo válcovité hlavice hlavici plochou. Díky tomu vytvoříš trojúhelníkovité vlny a zvlnění s ostrými hranami.
  • Loknovací kulmy jsou všechny typy kulem, které se využívají ke stylingu kudrlin a loken.
  • Multistylery jsou multifunkční kulmy na vlasy vhodné pro všechny druhy vlasů pro různé typy stylingu.

Rozdíl mezi kulmou a kulmofénem

Kulma a kulmofén jsou dva různé typy zařízení pro úpravu vlasů. Kulmofén kombinuje funkce kulmy a fénu. To znamená, že kromě toho, že vytváří kudrliny nebo vlny, také vlasy vysouší proudem teplého vzduchu. Tím urychluje odpařování vody z vlasů a umožňuje rychlejší úpravu a fixaci účesu. Rozdíl mezi kulmou a kulmofénem spočívá v tom, že kulma se používá pouze na tvarování vlasů, zatímco kulmofén umožňuje současně vlasy vysušit.

Kulma je typ žehličky na vlasy. Žehlička na vlasy má oproti kulmě plochý žehlící povrch, který valsy rovná tím, že je prohází mezi dvěma žehličkami, čímž vytváří rovné, lesklé vlasy. Při práci s kulmou se vlasy obmotávají kolem válce a zahřívají se, čímž se tvoří vlny a kudrliny.

Rozdíl mezi žehličkou na vlasy, kulmofénem a kulmou je pak hlavně v tom, jak ovlivňují strukturu vlasů a jaký účes vytvářejí. Žehlička vlasy rovná tím, že ničí jejich přirozenou křivku, zatímco kulma a kulmofén vytvářejí vlny a kudrliny tak, že vlasům dodávají křivku novou.

OKAY Tip: Nevíte si rady s výběrem dokonalé žehličky na vlasy? Nechte si poradit na našem blogu.

Jakou teplotu nastavit na kulmě?

Teplota, na kterou se hlavice kulmy zahřívá mí vliv na rychlost a kvalitu výsledného účesu. Čím vyšší teplotu nastavíš, tím pevněji si vlasy vytvaruješ, lokny budou pevné a účes lépe podrží tvar. Čím nižší teplota, tím budou tvé lokny volnější a poddajné. Teplota kulmy má vliv také na citlivost a kvalitu tvých vlasů.

  • Jemné a řidší vlasyjsou náchylnější na poškození teplem, proto je lepší používat mírnější teplotu, která je nevysuší ani nespálí. Doporučujeme nastavit teplotu do 150–170 °C.
  • Normální husté vlasy potřebuješ především vytvarovat a zpevnit. Doporučujeme střední teplotu, ideálně kolem 180–200 °C.
  • Hrubé a nepoddajné vlasy jsou proti teplu odolnější, takže potřebuješ nastavit vyšší teplotu, která je dokáže zkrotit a utvarovat. Neboj se použít teplotu klidně nad 200 °C.
kulma na vlasy

OKAY Tip: Nechte se inspirovat praktickými tipy jak vybrat nejlepší fén na vlasy na našem blogu.

kulma na vlasy

Multistyler: Nejlepší kulma pro všechny typy vlasů

Pokud hledáš univerzální kulmu, která vyhoví všem typům vlasů, doporučujeme Multifunkční kulmu BaByliss MS750E. Tato kulma má tři nástavce pro různé styly vln, je vyrobena z odolné keramiky, která se rychle zahřívá a udržuje konstantní teplotu.

Vybrat si můžeš ze dvou stupňů teploty podle typu svých vlasů. A jakmile ji odložíš a přestaneš používat, automaticky se sama vypne, takže se nemusíš bát nějaké nehody. Ke kulmě zdarma dostaneš i teplovzdornou rukavici, podložku pro nahřívání a prodlouženou tříletou záruku.

Chci kulmu pro všechny typy vlasů

Kulma na dlouhé vlasy

BaByliss Titanium Brilliance C459E má šest teplotních stupňů od 160 °C do 210 °C, rychle se zahřeje a díky vlastnímu díky systému Advanced Ceramics™ udržuje konstantní teplotu po celou dobu zacházení. Kulma je vhodná i pro dlouhé vlasy, protože má extra válec o průměru 32 mm.

Kleště pomohou natočit vlasy rovnoměrně po celé délce a vytvořit pružné a souměrné vlny. Kulma je také bezpečná a praktická. Má 2,5 m dlouhý otočný kabel, který umožní pohyb po celé hlavě. Ke kulmě zdarma získáš tepluvzdornou rukavici a podložku, které tě ochrání před popálením.

Chci kulmu na dlouhé vlasy
kulma na vlasy
kulma na vlasy

Samonatáčecí kulma na vlasy

S automatickou kulmou BaByliss Curls Secret C1600E si je můžete udělat sami bez kadeřníka. Kulma ti usnadní práci tím, že sama vtáhne a navine pramen vlasů do keramické komory. Výsledkem budou dokonalé a lesklé lokny, které nebudou krepatit. Kulma má šest nastavitelných teplot až do 230 °C, takže si poradí s každým typem vlasů.

Můžeš si také vybrat ze tří druhů vln a pěti režimů točení kulmy, které ovlivní směr a přirozenost loknů. Kulma upozorní dlouhým pípnutím, když je lokna hotová. Kulma je navržena tak, aby byla co nejpohodlnější a nejbezpečnější. Má 2,5 metru dlouhý otočný kabel, digitální displej s ukazatelem teploty a funkci automatického vypnutí.

Chci samonatáčecí kulmu na vlasy
kulma na vlasy

Kulma na velké vlny

Klešťová kulma Remington CI6525 Pro Soft Curl je ideální pro vytváření objemných vln. Má keramicko-titanový povrch, který tvoje vlasy ochrání před statickou elektřinou, dodá jim lesk a zabrání zadrhávání. Kulma má deset teplotních stupňů od 130 °C do 220 °Ca zahřeje se už za 30 sekund. Dále má digitální displej, studenou špičku a funkci automatického vypnutí po 60 minutách nečinnosti.

Chci kulmu na velké vlny

Největší výběr elektra v OKAY!

Pro největší výběr kvalitního elektra navštiv náš e-shop.

 Vyber si z našich modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříš! Pokud se rozhodneš pro nákup nového elektra a nábytku v OKAY, můžeme ti zaručit 100% garanci spokojenosti, nebo můžeš produkt vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyně

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Vojtěch Pospíšil

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.