OKAY rádce: Jak vybrat elektrokoloběžku?

Elektrokoloběžky jsou opravdovým hitem dnešní doby! Děti na nich jezdí do školy, dospělí do práce, celé rodiny na výlety a profesionálové na nich závodí a předvádí různé triky. Malé skládací koloběžky jsou ideální pro život ve městě a pro přenášení ve veřejné dopravě, zatímco velké elektrické koloběžky jsou vhodné pro dlouhé vzdálenosti.

V našem širokém sortimentu najdete rozmanitou nabídku, od cenově levných elektrických koloběžek až po profesionální a dražší modely. V tomto článku vám poradíme, na co se při výběru zaměřit.

Prohlédnout nabídku elektrických koloběžek
elektrokolobezka

Na Okay.cz najdete tu nejlepší elektrickou koloběžku přesně pro vaše potřeby. Nezáleží na tom, jestli hledáte velkou koloběžku pro dospělé na každodenní přepravu ve městě, skládací elektrickou koloběžku, kterou snadno sbalíte do auta a vezmete si ji s sebou na dovolenou, nebo nejlepší elektrickou koloběžku pro děti. Bez ohledu na účel, jízda na elektrokoloběžce přináší spoustu radosti!

elektrokolobezka

Jak elektrické koloběžky fungují?

Jak už název napovídá, elektrické koloběžky jsou poháněny elektrickým motorem. Jejich ovládání je velice jednoduché. Rychlost během jízdy regulujete pomocí otočných regulátorů podobně jako na skůtru či motocyklu. U většiny modelů je však potřeba se na začátku párkrát odrazit než se elektromotor "probudí" a začne vás pohánět. A pokud by se vám elektromotor vybil, nebojte se, že zůstanete stát na místě. Elektrická koloběžka umožňuje pokračovat v jízdě pomocí klasického odrážení.

Elektrické koloběžky mají mnoho výhod

U elektrických koloběžek vás překvapí skvělá mobilita, díky které jsou ideálním dopravním prostředkem pro přepravu třeba ve městě. A jsou také skvělou volbou pro kratší výlety.

Jednou z hlavních výhod je také skutečnost, že elektrické koloběžky nevyžadují vysokou fyzickou námahu při jízdě. Díky elektrickému pohonu můžete snadno a pohodlně projíždět ulicemi či cyklostezkami.

Další výhodou elektrických koloběžek je rychlost, která je samozřejmě vyšší než u klasických koloběžek.

Jako jedinou nevýhodu elektrické koloběžky můžeme uvézt to, že jsou závislé na baterii. Je důležité mít na paměti, že dřív nebo později se u každé elektrické koloběžky baterie vybije a bude nutné ji znovu nabít. To znamená, že při delších výletech je potřeba zvážit její maximální kapacitu a nabití nebo případnou možnost dobití během cesty.

Přesto však výhody elektrických koloběžek převažují a jízda na nich je pohodlná a přináší mnoho radosti.

elektrokolobezka

Proč jezdit na elektrické koloběžce?

Jízda na elektrické koloběžce šetří peníze!

Víte kolik peněz měsíčně utratíte za cestování po městě? S nejlepšími elektrickými koloběžkami můžete ušetřit i stovky korun. Například modely od značky Xiaomi disponují šetrnou Li-Ion baterií, díky které spotřebovávají pouze malé množství energie.

Zapomeňte na vysoké náklady na palivo nebo MHD jízdenky. S elektrickou koloběžkou můžete snadno a ekonomicky projíždět městem a užívat si pohodlnou a cenově dostupnou dopravu.

Jízda na elektrické koloběžce je zdraví prospěšná

Koloběžka je ohromně šetrná k zádům a kloubům! Při jízdě na koloběžce zapojujeme téměř všechny svaly těla, formujeme postavu a můžeme si tak snadno zredukovat nějaké to kilo.

Jak správně vybrat elektrickou koloběžku?

Výkon motoru je při výběru klíčový 

Při výběru elektrické koloběžky je klíčovým faktorem výkon motoru. U různých modelů se tento výkon může lišit.

Levné elektrické koloběžky nebo modely pro děti obvykle disponují výkonem kolem 100 W. Velké koloběžky pro dospělé se mohou pyšnit výkonem až 500 W a ty nejlepší elektrické koloběžky dokonce 600 W a více.

Výkon motoru přímo ovlivňuje dojezd, který je dalším důležitým faktorem při výběru. Nicméně je třeba mít na paměti, že maximální rychlost a dojezd se mohou lišit v závislosti na váze jezdce, stylu jízdy, stavu nabití baterie a dalších faktorech.

Zaměřte se na modely s pevnou konstrukcí

Při výběru elektrické koloběžky hraje důležitou roli její konstrukce. Ovlivňuje hmotnost koloběžky, která je dána použitým materiálem a celkovým zpracováním.

Lehká elektrická koloběžka je snazší na manipulaci, například při přepravě v MHD. Lehký materiál však může ovlivnit její celkovou nosnost. Čím těžší koloběžka, tím těžšího jezdce uveze.

Pamatujte, že váha koloběžky ovlivňuje také stabilitu a jízdní vlastnosti, a proto je důležité najít vyvážený kompromis mezi pevností konstrukce, nosností a hmotností koloběžky.

Jaké kategorie elektrických koloběžek na OKAY.cz naleznete?

1. Elektrické koloběžky pro dospělé:

V naší nabídce najdete výkonné elektrické koloběžky určené pro dospělé. Potřebujete jednoduchý dopravní prostředek na každodenní jízdu rušnými ulicemi města?Potom zvolte elektrickou koloběžku Xiaomi Mi Scooter 3. Pokud preferujete jízdu v terénu, máme pro vás také koloběžky s uzpůsobenou výškou nášlapu.

Xiaomi Mi Scooter 3
elektrokolobezka xiaomi

2. Elektrické koloběžky pro děti

Koloběžky mohou sloužit jako praktický dopravní prostředek na cesty do školy. Elektrické koloběžky pro děti jsou lehčí a skladnější a dětem se budou snadněji přenášet. Je však třeba brát na zřetel rozdíly mezi jednotlivými modely. U některých silnějších koloběžek mohou mít děti potíže s ovládáním. Z důvodu, aby se předešlo možné nehodě, nejsou elektrické koloběžky vhodné pro děti do 8 let

3. Skládací elektrické koloběžky

Při výběru skládacích elektrických koloběžek je důležité se zaměřit nejen na výkon a dojezd, ale také na jejich váhu. Většina lidí si skládací elektrokoloběžky pořizuje právě proto, že je mohou nosit všude s sebou. Nicméně je rozdíl mezi přenášením 8 kg a 20 kg. Proto lze doporučit volit rámy z hliníku nebo dražšího, ale velmi pevného karbonu. Navíc těžší modely vyžadují vyšší výkon, a tedy mají i větší spotřebu energie.

Elektrokoloběžka Aprilia eSRZ
elektrokolobezka aprilia
elektrokolobezka xiaomi

Elektrické koloběžky Xiaomi jsou nejlepší na přepravu v rušném městě

Všechny modely elektrických koloběžek Xiaomi jsou vyrobeny z leteckého hliníku, který je nejenom extra pevný, ale zároveň velmi lehký. Nízká hmotnost společně s unikátním skládacím mechanismem je to, co dělá z elektrických koloběžek Xiaomi ideální dopravní prostředek pro městský provoz. Využívat je lze i kombinovaně, například auto – koloběžka. Nosnost elektrokoloběžek Xiaomi je 100 kg, což je dostačující pro valnou většinu dospělých osob.

Elektrokoloběžka Xiaomi Mi Scooter 3

Aplikace Mi Home je chytrý jízdní asistent

Propojte svou elektrickou koloběžku Xiaomis aplikací Mi Home (dostupnou pro Android i iOS), která vám umožní ji jednoduše dálkově ovládat. S touto aplikací můžete koloběžku kdykoli odemknout a zamknout přímo ze svého telefonu, nebo sledovat údaje z jízdy (jako najeté kilometry, rychlost, stav baterie atd.) a přizpůsobovat nastavení tempomatu. A díky pravidelným softwarovým aktualizacím se můžete pravidelně těšit na nové funkce, které ještě více zlepší váš jízdní zážitek.

Pořiďte si elektrickou koloběžku na OKAY.cz ještě dnes

Ať už si pořídíte jakýkoliv typ elektrické koloběžky, můžete se těšit na plynulý průjezd městem i v dopravní špičce, mimořádně levný provoz vůči MHD nebo taxíkům a dobrý pocit při jízdě přírodou, díky nezpochybnitelně příznivému dopadu na životní prostředí kvůli zcela nulovým emisím.

Největší výběr elektra v OKAY!

Pro největší výběr kvalitních elektrických koloběžek navštivte náš e-shop. Vyberte si z našich modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříte!

Pokud se rozhodnete pro nákup nového elektra a nábytku v OKAY, můžeme vám zaručit 100% garanci spokojenosti. Pokud nebudete spokojeni, můžete produkt vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyňe

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Vojtěch Pospíšil

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.