Černá barva v interiéru vás nadchne a pohltí

Jste odvážní a chcete vyzkoušet nový trend? Proč by ne! Sebevědomá a vzrušující černá barva vám v interiéru vykouzlí neotřelý styl, na kterém spočine nejedno oko návštěvy. Vyzkoušejte nejen černou barvu na zeď, ale i stylový černý nábytek nebo ‚‚stylovku“ v podobě černých domácích spotřebičů. Pokud jste navíc milovníci černé barvy, je tahle výzva to pravé pro vás. Pojďte do toho!

Trendy černá barva v interiéru

Interiérová černá barva v domácnosti je nový trend.

OKAY Tip: Nezmeškejte Black Friday slevy! Prohlédněte si všechny na tomto odkazu!

Černá do malého bytu? Proč ne!

Máte malý byt a přece jen byste rádi vyzkoušeli černou barvu? Vzdát se jí nemusíte. Mějte jen vše promyšlené do detailů. Vybírejte ostatní prvky, aby zjemnily efekt tmavých stěn. Mezi takové patří například dekorace v kombinaci se světle růžovou, zlatou, žlutou, červenou či bílou. Je pravda, že interiérová černá barva opticky zmenšuje, nicméně pocitově jej může také zútulnit a ozvláštnit. Podle tradičního čínského učení feng-šuej, které se snaží nastolit harmonii v prostoru je černá barvou všeho skrytého, záhadného a nepoznaného.

Pračka s předním plněním Hoover

Černé spotřebiče jsou elegantní a trendy.

Černá je nová bílá – pro jaký styl se nejvíce hodí

Pro jaký styl se pak černá barva nejvíce hodí? Své místo si najde především v industriálním či minimalistickém stylu. Industrialismus miluje tmavší barvy a pochmurnost se snaží rozbít velkými okny a prostorem. Typická je pak kombinace tmavé barvy s přírodním materiálem, jako je kov, kámen, zdivo a dřevo. Minimalismus se řídí heslem „méně je někdy více“ a klade důraz na stylový, ale funkční a praktický nábytek. Vzhledem k předepsané strohosti převažují neutrální barvy – buď tmavé, nebo světlé. Tudíž v tomto stylu nebude domácnost celá černá, ale rozhodně se ve větší míře objeví na dominantnějších kusech nábytku.

OKAY Tip: Víte, jak si správně vyčistit sedací soupravu? Je to jednodušší než si myslíte! Více se dozvíte v našem článku.

Černý nábytek – elegantní a stylový

Polštáře, deky, závěsy, nebo rovnou skříně, pohovky a křesla. Začněte kdekoliv. Černé závěsy vám dokonale zatemní okna a pokoj uzemní. Pokračujte v kuchyni černými židlemi, stolem nebo rovnou celou kuchyňskou linkou. Elegantní, důstojné, majestátní a stylové. Přesně tak bude černý nábytek působit.

Černé spotřebiče – luxusní a praktické

Spotřebičům, ať už jde o pračky, ledničkynebo vestavné spotřebiče typu trouba, prostě černá sluší! Působí luxusně a čistě zároveň. Kombinovat se skvěle dají i s barevnými spotřebiči – co třeba k černé lednici červený kávovar? Elegantně budou vypadat jak s leklým, tak matným povrchem. Stále by však neměla tato barva až příliš dominovat.

8 tipů, jak použít černou v interiéru

  1. Pokud jste přece jen ještě trochu zdrženliví, zkuste ze začátku černou jen na doplňcích typu vázy, koberce nebo v podobě polštářů, přehozů či deky.
  2. Jako královna bude působit elegantní černá sedačka nebo jen obyčejné křesílko.
  3. Nevyhýbejte se ani vzorům, které se hodí jak na textilie, tak na tapety. Černá tapeta se vzorem působí jemněji než celá černě vymalovaná zeď.
  4. Výhodou černé barvy je, že ji můžete kombinovat jakožto neutrální barvu, téměř s jakoukoliv další. Ze všech možných kombinací jednoznačně vítězí spojení černá-bílá-červená.
  5. Černá barva je lepší pro větší, prosvětlené prostory. Zatímco v obýváku si můžete dovolit klidně celou černou stěnu, v menší koupelně volte spíše tmavou pračku, rám zrcadla nebo květináč.
  6. Proč nemít černou kuchyň? Zvažte i tuto možnost. Trendy barvou domácích i kuchyňských spotřebičů je právě černá. Pokud už si netroufáte na celou kuchyňskou linku v této barvě, vyberte si černou lednici, pračku nebo myčku.
  7. Dodejte své ložnici nádech tajemna a svůdnosti. I zde může černá barva hrát prim. Objevit se může jak na stěnách, tak na nábytku, povlečení či stylových doplňcích. A k tomu i třeba ryze praktická věc – černé závěsy. Zatáhnete a nepropustí ani paprsek, klidný a ničím nerušený spánek je tak zaručen.
  8. Před černou stěnu nikdy neumisťujte černý nábytek a obráceně. K dosažení harmonie je nutný kontrast. Tedy černá barva na zeď a béžový či bílý nábytek, naopak černý nábytek před světlou zdí.
Kombinovaná lednice s mrazákem dole Indesit

Černá lednice se stane ozdobou vaší kuchyně.

Prohlédněte si další nabídku nábytku a elektra

Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.