Co to je ANC a proč jsou TWS sluchátka nejlepší?

V dnešní době si snad nikdo nedokáže představit krok bez své oblíbené hudby. Hraje nám téměř všude, v autě, doma nebo při chůzi, sportu či práci. Vzhledem k tomu, že na trhu je sluchátek nespočet, lze jen těžko některé doporučit. Rozhodně byste však měli znát sluchátka True Wireless, tedy klasické bezdrátové a technologii ANC. Nechte se pohltit hudbou se sluchátky moderní doby.

Sportující dívka s bezdrátovými sluchátky

Pohodlné nošení a jednoduché ovládání, to vše si můžete vychutnat s bezdrátovými sluchátky True Wireless.

OKAY Tip: Prohlédněte si nabídku sluchátek v akci.

Co je to ANC

Znáte ten pocit, když si chcete vychutnat svou oblíbenou hudbu, třeba v posilovně nebo na zastávce, ale ať se snažíte sebevíc, hluk okolí vás vytrvale ruší. Nebojte i tohle má řešení, které se jmenuje ANC (Active Noise Cancelling), tedy sluchátka s aktivním potlačením hluku, která odfiltrují okolní zvuky.

Princip jejich funkce je prostý – sluchátka zjednodušeně vyruší nechtěný zvuk jiným, který jej eliminuje. Využívají k tomu stejného vlnění jako rušivý zvuk. Ten je však na opačné frekvenci. Pokud se tyto dva zvuky spojí dohromady, dochází k vzájemnému vyrušení. ANC se dá popsat i tak že, mikrofon zvenku snímá ruch na vnější straně sluchátek a vyšle pokyn opačnou vlnou, tím vnější hluk odstraní.

True Wireless sluchátka JBL Tune 230NC TWS

Největším tahákem sluchátek je technologie rušení okolního hluku. Vám tak zůstane pouze čistá hudba nebo hlas volajícího.

Existuje jich několik tipů.

  • Bezdrátová – neomezují vás dráty, ideální pro sport, cestování, uklízení. Jsou trochu dražší.
  • Drátové špunty – hodí se na spoustu aktivit, ovšem o něco více se namáhá sluchové ústrojí.
  • Drátová přes hlavu – spíše na domácí použití, k práci, hraní her, sledování filmů.

Výhody ANC sluchátek

  1. Eliminují nežádoucí zvuky

Mohli bychom je nazvat „sluchátka na spaní“, špunty, které používáme pro lepší spánek. Ač se to nezdá a na určité ruchy jsme již přivyklí, mozek je neustále vnímá a ruší jej. Sluchátkanejen tlumí, ale můžete si do nich pustit speciálně zvolené uklidňující zvuky, které pomohou s usínáním. Takže správný spánek i usínání.

  1. Jejich použití je bezpečné

ANC sluchátka jsou jasnou volbou pro toho, kdo žije třeba v hlučném prostředí, často cestuje nebo pracuje v rušivé oblasti. Dokonale totiž izolují od okolních ruchů, není tedy potřeba zvyšovat hlasitost, díky tomu je poslech s nimi bezpečnější. Můžete se tak v klidu soustředit na své věci, i když se bude kolem vás vrtat nebo probíhat hlasitá diskuze v open space kanceláři.

  1. Zvyšují schopnost se soustředit
True Wireless sluchátka Marshall Motif ANC, černá

Nyní si můžete užít vaše oblíbené podcasty nebo hudbu, nerušené hlukem ulice, projíždějící hromadnou dopravou nebo švitořením kolegů.

Co jsou True Wireless sluchátka

Zkráceně TWS, jsou sluchátka bez drátu, jejich propojení je pomocí technologie Bluetooth. Vyznačují se minimálními rozměry a dokonalým zvukem. Jejich předností je také rychlé nabíjení, či dobíjení sluchátek z bezdrátového pouzdra, kde jsou dokonale chráněna před ztrátou v kabelce nebo kapse od bundy. Sluchátka samozřejmě disponují malým mikrofonem a podporují funkci Handsfree. Každé sluchátko má svou vlastní baterku, takže když se vybije jedno, do zásoby máte ještě poslech z druhého.

K sehnání jsou modely TWS sluchátek, které mají funkce navíc. Například již zmíněnou funkci ANC, tedy aktivní potlačení hluku. Filtrováno může být až 99 % nežádoucích ruchů a zvuků.

Funkce True Wireless sluchátek, které vám udělají radost

  • Handsfree, příjímání hovorů dotykem nebo poklepem na sluchátko.
  • Ovládání přímo na sluchátkách, usnadnění manipulace s nimi.
  • Pozastavení přehrávání po vyndání z uší, při hovoru.
  • Výměnné nástavce.
  • Ambientní režim – funkce, která do poslechu „propouští“ zvuky a ruchy z okolí, což je žádoucí třeba při chůzi přes přechod nebo v situaci, kdy chcete zachovat přehled o okolním dění.

Výhody True Wireless sluchátek

  • I přes svou malou velikost vydrží dlouhou dobu k poslechu.
  • Fungují nezávisle na sobě.
  • Jsou skladné a praktické.
  • Mají ergonomický, nerušivý tvar.
  • Mohou mít zvýšenou odolnost – nevadí jim například pot při sportu.
  • Moderní a stylový design.

 

Prohlédněte si další nabídku elektra


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.