Co je boho styl - originální a inspirativní trend

Co to vlastně znamená „boho styl“? Slovíčko pochází z francouzského označení pro bohému, ke které se v 19. století řadili umělci – malíři, básníci, hudebníci a především pak buřiči. Zkrátka všichni, kteří se vyznačovali bohémským životem. V dnešním pojetí se jedná spíše o individualitu, originalitu a osvobození svého „já“. Boho styl bydlení je pro cestovatele, umělce i snílka, dovoleny jsou různé barvy, rozličné vzory a textury. Myslete především na pohodlí a uvolněnost. Tak na nic nečekejte a osvoboďte v sobě umělce.

Bohémský styl obýváku

Jak si zařídit bohémský život i domov? Připravili jsme pro vás několik tipů.

OKAY Tip: Další trendy doplňky do domácnosti si můžete prohlédnout v našem článku zde.

Pravidla neexistují, zahoďte konvence

Boho styl bydlení musí sednout snad každému! Je osobitý, svérázný, hravě kombinuje dekorace i nábytek z různých období a stylů. Je to protipól minimalismu se střídmými barvami. I když je domácnost v tomto stylu výstřední až extravagantní, může být zároveň útulná a praktická. Přestože je boho styl nespoutaný, existuje pár pravidel, které se v určitém vzorci opakují.

  • Obvykle neutrální základ
  • Různobarevné doplňky
  • Přírodní materiály – dřevo, kámen, cihly
  • Suvenýry z cest
  • Mnoho vzorů
  • Textilie různých barev a materiálů

Inspirace barev

Barvy a jejich odstíny jsou pro tento styl interiéru zásadní. Mezi hlavní barvy překvapivě patří černá, hnědá, khaki, béžová. Pokud se vám to nezdá, máte pravdu! Právě v tomto okamžiku přichází váš čas, kdy je nutné vše rozbít! Přidejte notnou dávku barevnosti a extravagance na svých doplňcích. Volte červené, fialové nebo klidně žluté dekorace, které celý interiér posunou přesně tam, kde jej chcete mít. Hravý, rozzářený a osobitý!

Nebojte se dotvářet boho styl bydlení polštáři s výrazným potiskem.

Jaký nábytek je „boho“?

Ke stylu boho patří především pohodlné a velké pohovky a sedací soupravy. Vyznačují se i tím, že nemají úhledné tvary, ostré hrany a rohy. Velmi oblíbenými doplňky jsou i taburety. Ty jsou nejen praktickým kusem nábytku, ale mohou být i vkusnou dekorací, která dotvoří celkový styl. Kombinujte klidně staré křeslo s novou sedačkou. Nebojte se přehozu, deky, barevných polštářů či kožešiny. Nezapomeňte ani na stoleček ze dřeva, ke kterému se skvěle hodí taburet nebo sedací vak.

Trendy sedací soupravy jsou nutnost obývacího pokoje v boho stylu.

Prohlédněte si další nabídku nábytku


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.