I když léto pomalu vystřídá podzim, naše zahrádky nás stále ještě zásobují prázdninovou úrodou. Jak to ale udělat, abychom si mohli chutě a vůně léta uchovat až do zimy?
Se zpracováním letní sklizně si hravě poradí drobní kuchyňští pomocníci.
Kuchyňský mlýnek Concept Professional Multi MM 4230 dokáže skvěle odšťávnit i malé plody s jadérky jako je například rybíz, angrešt, hroznové víno nebo maliny. Rychle tak získáte ovocný nápoj plný vitamínů nebo základ pro výrobu domácích marmelád a džemů. Pro tento mlýnek ale není problém ani rychlé strouhání surovin, což ocení zejména milovníci salátů nebo zeleninových a ovocných pyré. Ani v zimě nebude na vašeho malého asistenta sedat prach, využijete jej totiž při přípravě karbanátků, sekané, hamburgerů nebo dokonce vánočního cukroví.
Abyste si ovoce uchovali na delší dobu, existuje i další možnost, jak to udělat. Jeden z nejstarších a nejzdravějších způsobů konzervace potravin představuje sušení. Původní sušení ve stínu ale v současnosti nahradily moderní přístroje. Sušičky si umí poradit nejen s ovocem a zeleninou, ale uchováte díky nim i houby nebo bylinky. Při práci se sušičkou Concept SO 1040 si například můžete nastavit teplotu od 35 do 70 °C pomocí časovače. Navíc vám do kuchyně vnese radost svým moderním designem.
Rozlučte se s létem a uchovejte si to nejlepší z něj v nejvyšší kvalitě.