Profil majitele společnosti

 

 

 

Obchodníkem od dětství

Jindřich Životský se narodil v Brně v roce 1964. Už jako malý kluk v sobě našel nadšení pro obchod a své první peníze vydělal paradoxně díky nedostatkům řízeného hospodářství. „Přivezl jsem tenkrát dva kufry plné fixek na dětský tábor v Polsku. Po tehdy nedostatkovém zboží se jen zaprášilo,“ vzpomíná po letech Životský. Na střední škole si vydělával distribucí meruněk z rodinného sadu, na vysoké pak dokonce opravoval stará auta. Tato touha po seberealizaci byla tehdy brzděna nepřátelstvím komunistického režimu k soukromému podnikání, ale konec totality Jindřichovi přinesl příležitost, po které tak toužil.
 

Na začátku byla jediná prodejna

Jedním z  impulsů, které stály za Životského rozhodnutím podnikat v prodeji elektra byla německá stáž v roce 1992. Po návratu, ještě v tom samém roce, začal s prodejem drobného elektra dovezeného z Itálie a Belgie. Start byl velmi úspěšný a první brněnská prodejna mu brzy nestačila. Tehdy začala expanze, díky které dnes holding OKAY čítá více než 120 prodejen v České a Slovenské republice. To co zůstalo Jindřichovi i po dvaceti letech razantního vývoje a změn vlastní, je zaměření na osobní řízení společnosti a aktivní péče o nejmenší detaily jejího chodu.

Jindřichovo nadšení pro objevování nových možností se dobře odráží v neustálém posouvání hranic, v rámci kterých OKAY funguje. Když v roce 2012 převzal prodejce nábytku JENA, nikdo si neuměl představit vhodné skloubení prodeje elektra a nábytku. V roce 2014 však představuje nový koncept Elektro & Sofa, který tuto synergii představuje jako velice funkční model prodeje. V tomto kontextu už pak nikoho nepřekvapí další ambiciózní podnikatelský plán, kterým je síť večerek OKAY Market. Ty nemají menší ambici než být nejlepším alternativním prodejcem potravin ve městě.

 

Bez rodiny to nejde

Jindřich Životský klade velký důraz na rodinné zázemí. Je otcem hned čtyř dětí a svou rodinu vnímá jako zcela klíčový prvek svého úspěchu.

Z koníčků, na které v náročném programu najde čas, vyčnívá hlavně láska k létání. Majitel pilotního průkazu rád říká, že létání není cílem, ale cestou. „Stejně jako v podnikání je letectví hlavně o neustálém učení se a posouvání se blíže k dokonalosti a profesionalitě,“ říká Životský. Dále rád sedlá motocykl, sbírá výtvarné umění a věnuje se soudobé i historické architektuře a fotografii. V budoucnosti se snad vrátí i k časově náročné autorské malbě.

 

Podnikatel roku 2014

Na začátku února 2015 byl Jindřich Životský oceněn titulem EY Podnikatel roku Jihomoravského kraje. V krajském kole, které bylo 12. února vyhlášeno již po desáté, se Životský zařadil do dobré společnosti vítězů z minulých let. Těmi byli například Radim Jančura, majitel Student Agency, nebo loňský vítěz Lubor Bittner ze společnosti Bioveta.
 
 

Expanze a růst společnosti

  OKAY je nadále ryze česká společnost, která patří mezi nejvýznamnější prodejce elektra a nábytku. Provozujeme 140 kamenných prodejen v České republice i na Slovensku a vlastní e-shop. Více než 1500 zaměstnanců, franšízantů a vyškolených specialistů pracuje na požadavcích 12 milionů zákazníků ročně.
     

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě